Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
1.Ce este radiografia ?
     Radiografia este cea mai utilizată tehnică din imagistica medicală, iar la Centrul de Diagnostic German, investigaţiile radiologice sunt posibile datorită utilajului Siemens Axiom Iconos R100.
 
     Axiom Iconos R100 permite efectuarea unui număr mare de investigaţii radiologice la cel mai mare nivel de calitate şi este extrem de util în caz de:
 
1. AFECŢIUNI ALE PLĂMÂNILOR – poate fi depistată uşor tuberculoza şi gradul de afectare a plămânilor, pneumoniile, tumorile de la nivelul acestora, etc.;
 
2. FRACTURI ŞI FORMAŢIUNI OSOASE, INCLUSIV ALE COLOANEI VERTEBRALE – acestea pot fi vizualizate înainte şi după aplicarea tratamentului corespunzător;
 
3. AFECŢIUNI ALE RINICHILOR SAU ALE SISTEMULUI URO-GENITAL – pot fi depistate posibilele traumatisme ale sistemului urinar, poate fi  observată morfologia şi funcţionarea aparatului urinar datorită posibilităţii de a efectua urografia intravenoasă.
 
     Deseori, la efectuarea investigaţiilor radiologice se utilizează contrast, o substanţă pe bază de iod care ajută la o mai bună vizualizare a funcţiei organului investigat. Substanţa de contrast se administrează, îndeosebi, la diagnosticarea corectă afecţiunilor sistemului urinar. Substanţa de contrast are capacitatea de absorbţie sau de dispersie a razelor X şi, în comun cu examinarea  radiologică în timp real, se poate vizualiza până şi circulaţia sângelui din interiorul organului analizat.
 
     Rezultatele le puteţi obţine în maxim o oră de la efectuarea investigaţiei. Acesta va fi eliberat pe peliculă specială şi în format electronic, pe CD. În caz de urgenţă medicală, rezultatele analizei sunt transmise prin e-mail.
 
     Avantajul esenţial al radiologiei digitale este reducerea cu 90% a nivelului de radiaţie faţă de radiologia clasică tradiţională.
 
     ISTORICUL APARIȚIEI RADIOGRAFIEI
 
     Radiografia, ca metodă de diagnostic, a început să fie utilizată încă în anul 1895 de către fizicianul german Wilhelm Rontgen, odată ce au fost descoperite razele X (razele Rontgen). În 1901, pentru această descoperire, savantul a fost decernat cu premiul Nobel. O etapă revoluţionară în dezvoltarea rentghenologiei şi, în special, a fluoroscopiei, datează din anii ’50 ai secolului trecut, când şi-au făcut apariţia amplificatoarele de imagine şi camerele TV, fapt care a permis îmbunătăţirea calităţii imaginii, stocarea ei în memoria calculatorului sau pe CD. Totuși, cea mai mare realizare în domeniu a fost micşorarea dozei de iradiere.
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team