Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
TRIPLE RULE-OUT
Protocol:
   Este una din cele mai complexe investigații CT angiografice și are ca scop evalauarea într-o singură scanare a arterelor coronariene, aortei și arterelor pulmonare. Sistemul de tomografie computerizată Somatom Definition Edge este un instrument ideal pentru efectuarea acestei investigații. 
   Viteza înaltă de scanare, cu o rotație a tubului în 0.28s și 384 secțiuni pe reconstrucție, dirijată de un sistem inteligent de sincronizare cu electrocardiograma (Heart View) permite scanarea structurilor enumerate în ~ 5 sec.
Administrarea substanței de contrast se efectuiază cu injectorul Ulrich, care permite administrarea inteligentă a unui protocol multifazic complex, cu contrastarea simultană adecvată a aortei, arterelor pulmonare și arterelor coronariene.
   Important, că datorită tehnologiilor de ultimă generație a tomografului Somatom Definition Edge, scanarea se efectuază cu doză redusă de radiație și volum mic de substanță de contrast, la o calitate extraordinară a imaginilor. 
 
Indicații:
• Disecția de aortă.
• Embolismul pulmonar.
• Patologia arterelor coronariene.
• Pacienții cu dureri toracice acute și / sau atipice.
• Dureri toracice non-vasculare. 
 
Generalități:
   CT Angiografia complexă este utilizată în evaluarea pacienților cu dureri toracice, pentru a exclude într-un singur examen embolismul pulmonar, disecția de aortă sau sindromul coronarian acut. Această strategie este numită "Triple Rule-Out".
Spre exemplu, studiie clinice arată că la evaluarea anamnestică detaliată, examenul fizic, ECG, biomarkerii cardiaci și stratificarea riscului pentru eveniment cardiac acut (ex. TIMI) o proporție de 10% de pacienți cu infarct miocardic nu sunt diagnosticați. Încă mai mari dificultăți prezintă diagnosticul embolismului pulmonar și a disecției de aortă. Protocolul Triple Rule-Out este adresat pentru soluționarea acestei dileme și permite diagnosticul efectiv a patologiei semnificative clinic.
 
   CT Angiografia Triple Rule-Out are valoare diagnostică înaltă și bine stabilită în tromboembolia pulmonară și a sindromului aortic acut. Investigația permite depistarea stenozelor coronariene semnificative cu o sensibilitate și specificitate de 100% și 98%, respectiv. Studiile multicentrice au demonstrat scăderea internărilor inutile și excluderea efectivă a sindromului coronarian acut. Examenul are o acuratețe și siguranță bună.
 
   Efecacitatea diagnostică înaltă a acestei investigații este argumentată și economic. Pacientul nu mai necesită efectuarea a unei serii de investigații suplimentare, care în sumă depășesc costul unei singure investigații aparent costisitoare. Spre exemplu, efectuarea în serie a CT aortografiei, CT angiografiei arterelor pulmonare și coronarografiei în sumă depășesc semnificativ costul unui singur examen, care oferă toate soluțiile diagnostice necesare. 
 
Medic Radiologie Cardiacă 
Dr. Anatolie Cazacu


GALERIE FOTO / VIDEO:

Figura 1 - Cinematic Rendering - reconstrucție 3D fotorealistică, cu vizualizarea excelentă și detaliată a aortei, arterelor pulmonare și arterelor coronariene.
Figura 2 - Cinematic Rendering - reconstrucție 3D fotorealistică, cu vizualizarea excelentă și detaliată a aortei, arterelor pulmonare și arterelor coronariene.
Figura 3 - Cinematic Rendering - reconstrucție 3D fotorealistică, cu vizualizarea cordului și a arterelor coronariene.
Figura 4 - Artera coronariană anterioară descendentă (LAD) se vizualizează la o calitate excelentă, fără leziuni aterosclerotice.
Reconstrucția 3D a aortei, arterelor pulmonare și arterelor coronariene.
 

2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team