Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
9. Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (Holter Tensiune Arterială)
     Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale cu ajutorul Holter-ului TA permite măsurarea tensiunii arteriale timp de 24/48 de ore, pe timp de zi şi de noapte, la intervale regulate de timp. Investigaţia oferă medicului informaţii preţioase despre valorile tensiunii arteriale ale pacientului şi în ce împrejurări aceasta fluctuează.

     De asemenea, cu ajutorul monitorizării Holterului TA, poate fi cunoscută cu exactitate maximă şi procentul de timp în care valorile tensiunii sistolice şi diastolice sunt peste limită.

     Holterul TA este recomandat, în primul rând, pentru diagnosticarea şi evaluarea severităţii hipertensiunii. Deseori, valorile tensiunii arteriale trec peste limită în anumite momente ale zilei, iar aceste fluctuaţii nu pot fi surprinse la spital, în timpul consultaţiei cardiologice. Datorită acestei investigaţii, de asemenea, medicul poate face diferenţă dintre hipertensiunea propriu-zisă şi cea „de halat alb”(multor persoane, atunci când văd un medic, li se ridică brusc tensiunea, ceea ce poartă denumirea de hipertensiune „de halat alb”).

     Hipertensiunea arterială este o boală care, la debut, nu dă simptome. Diagnosticarea şi măsurarea ei se realizează cu ajutorul unui aparat mic si silenţios, produs de compania Schiller. Acesta este plasat pe o manşetă, iar manşeta respectivă este ataşată de braţ.

     Important!
1. După montarea aparatului, în momentul în care manşeta se umflă, ţineţi braţul întins pentru ca datele înregistrate să fie cele corecte.
2. Notaţi într-un carnet ce tip de activităţi aţi avut în ziua monitorizării şi ora desfăşurării lor.

     Aparatul se poartă timp de 24 sau 48 ore, în fucnţie de ce recomandă medicul. După acest interval de timp, reveniţi la clinică, iar medicul va descărca toate informaţiile în calculator, pentru a fi, ulterior, analizate. Rezultatele investigaţiei vă vor fi puse la dispoziţie în aceeaşi zi.

     Monitorizarea tensiunii arteriale timp de 24 ore este recomandată în următoarele situaţii:
– Dacă tensiunea arterială este crescută, iar medicul trebuie să decidă ce tip de tratament vă este potrivit;
– Dacă există o diferenţă mare între tensiunea arterială măsurată la domiciliu şi cea măsurată la cabinet;
– Pentru a evalua eficacitatea tratamentului antihipertensiv;
– Dacă în timpul tratamentului antihipertensiv aţi avut ameţeli sau stări de leşin;
– Dacă sunteţi gravidă şi aţi fost diagnosticată cu hipertensiune arterială;
– Pentru a diagnostica hipotensiunea ortostatică (valori tensionale reduse la ridicarea în picioare sau la schimbarea poziţiei corpului la pacienţii cu ameţeli);
– Monitorizarea tensiunii arteriale prin Holter-ul TA nu necesită o pregătire deosebită. Investigaţia se poate efectua în orice moment al zilei, iar bolnavul nu are nevoie să-şi întrerupă tratamentul antihipertensiv, asta, în cazul în care urmează un astfel de tratament.
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team