Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
IRM în cancerul de prostată
     Cancerul de prostată prezintă o problemă de sănătate în întreaga lume, fiind cel mai frecvent depistat cancer şi cea de-a doua cauză de deces la bărbaţi. 

     Evaluarea imagistică prin Rezonanţă Magnetică (IRM) a prostatei este cea mai precisă şi unică metoda non-invazivă şi care este standardul actual în managementul pacientului.

     Principalele indicaţii ale IRM  a prostatei constau din:
          • depistarea, localizarea şi  caracterizarea leziunilor prostatice înainte de biopsie.
          • diagnosticul diferenţial dintre leziuni benigne şi cele maligne, cu scop de a reduce numărul de biopsii și tratamente inutile;
          • supraveghere activă a formelor latente de cancer care nu vor afecta durata vieții unui bărbat.
          • detectarea extinderii extracapsulare şi gradul de invadare a structurilor adiacente.
          • stadializarea pacienţilor cu cancer de prostată confirmat histopatologic.
          • evaluarea limfadenopatiei şi metastazelor la distanţă.

     O importanţă majoră o are IRM  în: planificarea şi stabilirea tacticii de tratament (chirurgical, terapia focală, radioterapie); evaluarea post terapeutică cu o acurateţe mare în scopul reducerii numărului de biopsii; evaluarea postoperatorie precoce permite depistarea unor complicaţii şi a leziunilor reziduale, iar cea tardivă a eventualelor recidive.
 

    Datorită posibilităţilor tehnice ale echipamentului CDG ,medicul imagist oferă descrierea minuţioasă a procesului patologic proliferativ al prostatei conform stadializării  PI-RADS, în special utilizată în pregătirea pacientului pentru tratament complex.

     În urma evaluării prostatei prin protocol imagistic complex (ce include contrastarea dinamică şi DWI) se obţine un scor de la 1 la 5, unde 1- mai mult probabil benign iar 5- înalt suspect pentru proces malign.

2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team