Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
2. Echipamentul CDG
Echipament CT al Centrului de Diagnostic German

 
     Departamentul “Tomografie Computerizată şi Rezonanţă Magnetică Nucleară” a Centrului de Diagnostic German se bucură de o achiziţie UNICĂ în Republica Moldova, ce corespunde în întregime ultimelor recomandări ale Comisiei Internaţionale de Radioprotecţie.
 
     SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE 384 Slice este creat special de partenerii noştri exclusivi SIEMENS la comanda centrului nostru. De ce? Ne confruntăm cu situaţii medicale din ce în ce mai complexe şi cu un număr tot mai mare de pacienţi care îşi doresc un diagnostic de precizie maximă. Totodată, domeniul de diagnostic la nivel mondial evoluează rapid, tehnologiile medicale ce sunt puse la dispoziţia medicilor – la fel, iar Centrul de Diagnostic German îşi doreşte TOT CE E MAI BUN pentru pacienţii săi.
 
 
 
Prin ce este UNIC SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE 384 Slice?

1. Este unul dintre cele mai performante tomografe accesibile în prezent la nivel mondial;

2. Reuşeşte să obţină 256 de secţiuni care, apoi, pot fi reconstruite în regim tridimensional în 384 de planuri;

3. Are o rezoluţie spaţială de 0,30 milimetri;

4. Timpul de rotaţie  - 0,28 secunde

5. Deţine o rezoluţie temporală de 142 ms;

6. Viteza maximă de scanare este de 230 mm pe secundă;
 
 
7. Deţine Detectori STELLAR – care preiau semnalul razelor X şi le transformă în semnale digitale. Datorită acestor tipuri de detectori, scanarea se face în timp record pentru orice tip de investigaţie, iar doza de radiaţie este extrem de mică. De exemplu, corpul unui copilaş poate fi scanat în 1 secundă.  Sunt detectori de înaltă performanţă în radiologie, ceea ce permite ca şi cele mai fine structuri să fie vizualizate adecvat. 
 
 
8. Datorită Tehnologiei TRUE SIGNAL exclusivă a SIEMENS, zgomotul şi interferenţele care, de obicei, le crează un tomograf obişnuit, sunt practic reduse. Persoana ce este supusă tomografiei computerizate are confort maxim din punct de vedere auditiv.
 
 
9. Tehnologia TWINBEAM DUAL ENERGY2, noul Somatom Definition Edge oferă o versatilitate mai mare decât orice alt sistem CT dintr-o singură sursă. TwinBeam Dual Energy2 permite achiziționarea simultană a seturilor de date de înaltă și joasă valoare kV într-o singură scanare CT, permițând aplicații dinamice de înaltă precizie şi contrast. Pentru a crea două spectre de raze X simultan dintr-un tub, sistemul de asamblare a tubului STRATON generează un fascicul de raze X pre-filtrat, creând două spectre de raze X diferite înainte de a ajunge la pacient. Cu toate aplicațiile disponibile acum, achiziția imaginilor este posibilă pentru toate orele de rotație (până la 0,28 secunde), pentru câmpul vizual total de 50 cm și cu numărul total de proiecții pentru ambele spectre.
 
 
10. Doza de iradiere este mai mică de 4-5 ori decât aparatele clasice de tomografie computerizată. Aplicațiile combinate de reducere a expunerii (CARE) de la Siemens, combinate cu tubul STRATON și metodele de reconstrucție interativă SAFIRE3 și ADMIRE4 îmbunătățesc mediile de contrast pentru informații avansate de diagnosticare și permit economii substanțiale de doze de radiaţii. În plus, Adaptive Dose Shield elimină totalmente supra-radierea pacientului. 
 
 
11. Tehnologia iMAR permite diminuarea considerabilă a artefactelor care apar îndeosebi în cazul implanturilor metalice. Practic, aceste artefacte nu se regăsesc în câmpul vizual al medicului, astfel că orice persoană ce are implanturi chirurgicale, protetice, dentare, precum şi stimulator cardiac poate fi diagnosticat corect, iar imaginea obţinută crează impresia unei imagini naturale.
 
 
12. Tubul STRATON cu Z-SHARP elimină necesitatea stocării căldurii și permite o rezoluție temporală reală de până la 150 ms și o rezoluție izotropică ridicată de 0,33 mm la orice viteză de scanare și de rotație și în orice poziție din câmpul de scanare. Totodată, acesta permite reducerea semnificativă a artefactelor mișcării inimii pentru a efectua măsurări precise ale stenozei sau planificarea stentului (în cazul în care este necesar) cu o precizie remarcabilă.
 
 
 

13. Cu tehnologia SAFIRE, doza de radiații la care este supus pacientul se reduce cu până la 60%. În schimb, calitatea imaginii (contrast, claritate) este excepţională. Totodată, contează la fel de mult prelucrarea imaginilor obţinute, iar prin intermediul TEHNOLOGIEI ADMIRE – cel mai nou tip de aplicaţie de reconstrucţie interactivă, practic se reuşeşte obţinerea naturală a organului sau ţesutului investigat. 

14. Aplicațiile FAST CARE permit obţinerea cât mai rapidă a informaţiilor în timpul scanării. Chiar şi cele mai complexe proceduri sunt realizate fără de erori, deoarece ajustările tehnice se fac instant, fără implicarea medicului. Datorită tehnologiei CARE Dose Configurator se ajustează inclusiv doza de radiaţii în funcţie de anatomia pacientului.  

15. Funcţia ADAPTIVE 4D SPIRAL PLUS permite imagistică dinamică pe distanțe lungi de până la 48 cm. De exemplu, datorită acestei funcţii, aorta toracică poate fi evaluată complet în faze separate, prin captarea fazei arteriale și venoase într-o singură scanare. Deci, este posibil nu doar să fie delimitate anevrismele și alte boli vasculare, ci și să fie identificate sursa hemoragiilor sau tromboza venoasă. Oferă acoperire completă a organelor în regim 4D, inclusiv evaluarea creierului.
 
     Totodată, SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE 384 Slice este dotat cu soft-uri de ultimă oră, care permit inclusiv, investigarea copiilor fără anestezie, aspect ce nu era posibil anterior. Datorită performanţei sale, investigaţiile angiografice cum sunt: Angiografia vaselor coronariene, Aortografia, Angiografia vaselor renale şi celor periferice, sunt realizate asemeni oricărei instituţii medicale din ţări dezvoltate precum Germania, Austria, Belgia, Marea Britanie, fără nici o diferenţă. 
 
Detalii puteţi afla şi la +373 22 84 00 00
 
CENTRUL DE DIAGNOSTIC GERMAN – MEDICINA INTELIGENTĂ!  
 
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team