Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
Rezonanta Magnetică
Pentru ce este folosită Rezonanţa Magnetică ?
     Rezonanţa Magnetică este folosită pentru examenul imagistic al întregului organism şi este eficientă în evaluarea:
- Maladiilor cerebrale;
- Leziunile traumatice;
- Maladii oftalmologice;
- Maladiile coloanei vertebrale;
- Depistarea şi stadializarea tumorilor;
- Maladiile ficatului şi a altor organe abdominale;
- Afecţiunile genunchiului şi a umarului;
- Maladiile aparatului musculoscheletal;
- Afecţiuni faciale şi cervicale;
- Maladii, malformaţii cardiovasculare;
- Afecţiuni ale vaselor sanguine, tulburări de hemodinamică.

Cum arată sistemul Rezonanţă Magnetică ?
     Sistemul de Rezonanţă Magnetică MAGNETOM AVANTO 1.5T SQ76x32 este un scaner de câmp magnetic înalt 1.5T.

     În timpul examenului, o să fiţi poziţionat(-a) confortabil pe masa sistemului de Rezonanţă Magnetică , de obicei culcat pe spate,cu o pernuţă mică sub genunchi. Masa se ridică şi intră într-un tub cilindric cu capetele libere pe parcursul întregului examen de Rezonanţă Magnetică. Capul se va afla la un capat al tubului, picioarele la celălalt capăt.

Care este modul de operare a sistemului de Rezonanţă Magnetică ?
     După ce pacientul este amplasat în magnetul sistemului de Rezonanţă Magnetică, câmpul magnetic al magnetului sistemului de Rezonanţă Magnetică aliniază protonii de hidrogen în corpul pacientului.

     Undele de frecvenţă radio sunt absorbite de protoni şi ulterior emise în calitate de semnal. Un dispozitiv special recepţionează semnalul şi îl transmite spre procesorul computerului. Computerul prelucrează informaţiile obţinute şi generează imagini ale corpului şi organelor pacientului.

     Imaginile de Rezonanţă Magnetică sunt obţinute când semnalele emise de către ţesutul corpului uman sunt procesate de programul sistemului de Rezonanţă Magnetică şi transformate în imagini clinice. Un examen prin Rezonanţă Magnetică durează până la 30 minute în funcţie de tipul de informaţie cerut de medic imagist.

     În calitate de pacient, Dumneavoastră puteţi să ajutaţi la obtinerea de imagini calitative doar prin simpla relaxare şi limitarea la maximum a mişcărilor corpului. De fapt, unii pacienţi pot adormi în timpul examenului de Rezonanţă Magnetică.

     Pe parcursul examenului prin Rezonanţă Magnetică, un tehnician special pregătit va fi întotdeauna disponibil şi o să Vă supravegheze pe parcursul întregii investigaţii. Pentru comoditate, un dispozitiv de comunicare verbală este instalat în camera de examinare, şi în caz dacă Dumneavoastră aveţi nevoie de ceva, tehnicianul va veni imediat.

     În unele cazuri, pentru obţinerea de informaţii suplimentare se administrează intravenos substanţa de contrast.

     În caz dacă aveţi întrebări, nu ezitaţi să contactaţi tehnicianul sau medicul imagist.

Cum să mă pregătesc pentru examenul prin Rezonanţa Magnetică ?
     Noi rugăm să Vă înregistraţi on-line sau să telefonaţi pentru a primi instrucţiunile necesare. Veţi fi întrebat(-ă) câteva întrebări despre istoria maladiei Voastre. Va fi necesar să prezentaţi informaţii despre asigurarea medicală a Dumneavoastră.

     Noi Vă rugăm să sosiţi la Centrul Diagnostic German 20-30 min anterior programării, să aduceţi (dacă sunt disponibile) cardul de asigurare medicală şi orice alte rezultate diagnostice relevante (tomografie computerizată, radiografii convenţionale, rezultatele USG).

     Dacă o să primiţi medicaţie la Centrul Diagnostic German, Vă rugăm să sosiţi cu o oră mai devreme şi sa aveţi un şofer dacă conduceţi automobilul.

     Examenul prin Rezonanţa Magnetică nu necesită pregatire specială a pacientului.

     Alimentaţia şi activitatea de rutină zilnică nu necesită modificări.

     Dacă sunteţi tratat cu medicamente continuaţi tratamentul, consultaţi-vă cu medicul Dumneavoastră. Înainte de a intra în camera de examinare, Dumneavoastra veţi fi solicitat sa lăsaţi obiectele care nu sunt compatibile cu campul magnetic într-un loc sigur în camera de pregătire a pacientului. Printre aceste obiecte se enumară:
- monede;
- bijuterii;
- ceasuri;
- carduri bancare;
- dispozitive auditive;
- chei;
- agrafe metalice;
- alte obiecte metalice.

     Eventual o să fiţi rugat sa Vă demachiaţi, să scoateţi placa dentară şi să îmbrăcaţi halatul de spital pentru a evita interferenţa de la metalul curelei şi fermoarului. Consultati-Vă cu medicul Dumneavoastră dacă aţi avut intervenţii chirurgicale la creier, ochi, urechi, alte operaţii sau purtaţi oricare dispozitiv din urmatoarele:
- Pacemaker;
- Neurostimulator;
- Implante metalice;
- Clipsuri chirurgicale;
- Dispozitiv implantat de infuzie a medicamentelor;
- Corp străin metalic în ochi;
- Plagi prin arma de foc (gloanţe/alice);
- Eyeliner permanent.

Este problemă dacă alăptez la sân sau sunt gravidă ?
     Dacă sunteţi însărcinată Vă rugăm să anunţaţi medicul şi tehnicianul!

     Dacă presupuneţi că sunteţi însărcinată trebuie să efectuaţi un test de sarcină sau să aşteptaţi ciclul menstrual înainte de examenul prin Rezonanţa Magnetică.

     Dacă alăptaţi la sân examenul prin Rezonanţa Magnetică noncontrast de rutină nu prezintă o problemă. Totuşi, în caz de necesitate de administrare de contrast în timpul examinării, trebuie să planificaţi alimentaţia artificială a copilului pentru 48 ore după examenul prin Rezonanţa Magnetică pentru a permite eliminarea contrastului din organism.

Ce se întâmplă dacă nu pot fi culcat nemişcat sau doresc sa cobor de pe masă ?
     Tehnicianul este în contact permanent cu Dumneavoastră pe parcursul întregii perioade de scanare prin intermediul unui sistem intercom. Dacă Vă simţiţi inconfortabil pe parcursul scanării, anunţaţi imediat tehnicianul care Vă va acorda toată asistenţa necesară.

Este posibil să fie scanat tot corpul meu ?
     Da!
     Graţie faptului că sistemul nostru de Rezonanţă Magnetică MAGNETOM AVANTO 1.5T SQ76x32 este echipat cu user interfaţă SIEMENS syngo de Rezonanţă Magnetică în asociere cu tehnologia TIM (Total Imaging Matrix) care permit scanarea pe parcursul unei examinări a întregului corp uman, lucru imposibil anterior.

Care zone a corpului uman sunt investigate ?
     Prin metoda Rezonanţa Magnetică se examinează capul, toracele, abdomenul, organele vitale, articulaţiile, coloana vertebrală, membrele superioare şi inferioare.

     Sistemul nostru sofisticat de Rezonanţă Magnetică poate diagnostica maladii ale vaselor sanguine cerebrale, cervicale şi a întregului corp uman.

De ce medicul imagist are nevoie de investigaţiile mele anterioare (CT, radiografii) ?
     Cu cât mai multă informaţie va avea medicul imagist din investigaţiile anterioare, cu atat mai specifică şi concretă va fi interpretarea examenului prin Rezonanţă Magnetică. Corelarea rezultatelor Rezonanţei Magnetice cu datele CT, ale radiografiei convenţionale şi ultrasonografiei este deseori foarte utilă.

Care este costul unui examen prin Rezonanţă Magnetică ?
     Pentru a obţine informaţii privind preţul serviciilor medicale acordate, contactaţi Call Centrul sau recepţia Centrului de Diagnostic German.

Rezultatele examenului meu RMN vor fi păstrate în confidenţialitate ?
     Da.

     Rezultatele examenului Dumneavoastră prin Rezonanţă Magnetică vor fi comunicate doar medicului Dumneavoastră, nimeni nu va avea acces la rezultate fără consimţământul Dumneavoastră.

Cum pot eu obţine copii ale imaginilor examenului meu de Rezonanţă Magnetică ?
     Dacă aveţi nevoie de copii ale imaginilor examenului Dumneavoastră prin Rezonanţa Magnetică, le obţineţi în format electronic pe CD/DVD sau tipărite pe suport de hârtie specială.

Ce este un examen medical prin Rezonanţa Magnetică?
     Medicul Dumneavoastră a indicat un examen de Rezonanţa Magnetică pentru a afla mai multe date importante despre maladia Dumneavoastră. Noi am elaborat aceasta informaţie pentru a Vă informa cât mai amplu şi pentru a răspunde la toate întrebările Dumneavoastră.

      Personalul medical al serviciului de Rezonanţă Magnetică este disponibil să răspundă la orice întrebări suplimentare pe care Dumneavoastră le aveţi, Vă rugăm să nu ezitaţi să întrebaţi. Rezonanţa Magnetică este o modalitate de imagistică medicală utilizată de către medicii imagişti pentru a examina organele interne a organismului uman şi a obţine date clinice diagnostice importante. Rezonanţa Magnetică obţine imagini ale organelor interne fără a utiliza radiaţia ionizantă cum este cazul radiografiei convenţionale sau Tomografiei Computerizate. Rezonanţa Magnetică este o metodă de examinare neinvazivă fără efecte adverse cunoscute. Rezonanţa Magnetică este o metodă de diagnostic importantă, indoloră, care permite medicului imagist de a privi unele zone anatomice din interiorul corpului uman, ce nu poate fi îndeplinit folosind doar radiografia simplă. Rezonanţa Magnetică produce o serie de imagini în mai multe planuri asigurând un contrast excelent dintre diferite ţesuturi moi. Rezonanţa Magnetică s-a dezvoltat atât de rapid în ultimii ani încât a modificat serios metodele şi modul de tratament. Medicii imagişti specialişti pot depista multe maladii la stadii mult mai precoce, ameliorănd cu mult rezultatul tratamentului şi prognosticul pentru pacient. Pentru Imagistica Medicală în serviciul nostru de Rezonanţă Magnetică se folosesc scanere de Rezonanţă Magnetică de ultima generaţie pentru a obţine imagini de o rezoluţie foarte înaltă a corpului Dumneavoastră. Aceste imagini vor da informaţie importantă medicului imagist pentru a diagnostica maladia Dumneavoastră şi va permite planificarea optimă a tratamentului necesar.

2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team