Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
7. ElectroCardiograma de efort (ECG)
     Electrocardiograma de efort este o investigaţie care se efectuează pentru a afla cum reacţionează inima la efortul fizic. Investigaţia evidenţiază bătăile inimii, tensiunea arterială, dar şi fluxul de sânge care ajunge la inimă în timpul efortului fizic. Astfel, este mult mai uşor de depistat anumite afecţiuni cardiace.

     Investigaţia este nedureroasă, neinvazivă şi simplu de efectuat. Întâi de toate, pacientului i se montează pe piept electrozii (asemeni ECG-ului de repaus), după care urcă banda de alergat (treadmill). Aceasta este asemănătoare celor din sălile de fitness, doar că înregistrează absolut orice activitate a inimii în timpul efortului. În timpul procedurii, veţi fi pus să mergeţi, să urcaţi în pantă, să alergaţi. Pe tot parcursul probei sunt monitorizate ritmul cardiac, tensiunea arterială la fiecare minut şi electrocardiograma pacientului.

     ECG-ul de efort este indicat pentru a depista existenţa sau lispa cardiopatiei ischemice, dar şi gradul de severitate a acesteia. Totodată, investigaţia este eficientă şi pentru a evalua anumite tulburări ale ritmului cardiac. Având în vedere consumul crescut de oxigen, prin testul de efort se poate diagnostica şi prezenţa unor leziuni coronariene care nu produc modificări pe electrocardiograma de repaus.

     Testul de efort se poate efectua în orice moment al zilei, fără  a fi necesară o pregatire prealabilă. Totuşi, înainte de a efectuarea  ECG-ului de efort, cel puţin înainte cu o oră, se recomadă să nu fumaţi, să nu beţi cafea sau să mâncaţi. Dacă suferiţi de o boală cardiacă şi urmaţi tratament medicamentos, nu este necesar să întrerupeţi medicaţia în ziua investigaţiei. Totodată, ţineţi minte ca, înainte de a vă prezenta la investigaţie, să îmbrăcaţi haine lejere şi să vă luaţi încălţăminte comodă, asemeni celor din timpul activităţilor sportive.

     Dvs. aveţi nevoie de ECG de efort în cazul în care simţiţi măcar unul din următoarele simptome:
– Durere toracică;
– Dificultate în respiraţie;
– Palpitaţii ale inimii;
– Ameţeli în timpul efortului fizic.

     Dacă aţi fost diagnosticat cu boală cardiacă ischemică sau cu infarct miocardic, aveţi nevoie de ECG-ul de efort pentru:
– a determina dacă puteţi tolera exerciţiile fizice;
– a evalua necesitatea efectuării angioplastiei sau bypass-ului aorto-coronarian;
– a evalua eficacitatea tratamentului efectuat.

     Testul ECG de efort are şi contraindicaţii, de aceea procedura se efectuează doar la recomandarea medicului cardiolog. Este interzis în cazul în care suferiţi de următoarele afecţiuni:
– angină instabilă;
– infarct miocardic acut;
– stenoză aortică strânsă;
– hipertensiune arterială severă necontrolată terapeutic;
– anemie;
– infectii acute.

     Dupa efectuarea testului, vă puteţi întoarce la activitatea Dvs normală.

     La Centrul de Diagnostic German, ECG-ul de efort se efectuează potrivit celor mai performante protocoale clinice, utilizate atât în clinicile europene, cât şi în cele internaţionale: Bruce, Balke, Naughton, Ellestad, etc.
 
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team