Română
Русский
English
0 Lei
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
1. Ce este TC ?
     Tomografia Computerizată este utilajul medical care a revoluţionat secolul nostru în domeniul imagisticii. Dacă anterior erau necesare diferite proceduri ce necesitau incizii pentru a preciza un diagnostic, astăzi Tomografia Computerizată reuşeşte să vizualizeze, pe interior, chiar şi cele mai fine leziuni, chiar şi de 1-2 milimetri.
 
     De fapt, Tomograful Computerizat este un aparat complex care reuşeşte să “scaneze” tot corpul pe interior. Foloseşte razele X pentru a crea secţiuni ale diferitor părţi ale corpului, fie că este vorba despre inimă, creier, vase sangvine, plămâni sau oricare altă regiune a corpului.  Examinarea este neinvazivă, se realizează în siguranţă maximă, confort şi acurateţe pentru fiecare persoană.
 

     Cum are loc?  În timpul investigaţiei prin tomografie computerizată, persoana este poziţionată pe masa glisantă a noului SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE 384 Slice, care este ataşată la tubul STRATON cu z-SHARP, un dispozitiv de formă circulară. Scanner-ul CT trimite raze X prin zona corpului care urmează a fi studiată. Fiecare rotaţie a scanner-ului UNIC, disponibil doar la Centrul de Diagnostic German, are o viteză de rotație de 0,28 secunde, timp în care se reuşeste să se obţină 256 de secţiuni care, apoi, sunt reconstruite în format 3D, color, în 384 de planuri. Toate imaginile sunt salvate şi, în urma procesării, medicii obţin imaginea naturală a organului sau a regiunii corpului analizate.  
Masa ataşată la tub se mişcă uşor spre interiorul tubului pentru a poziţiona pacientul în mod cât mai convenabil investigării medicale. Totodată, detectorii STELLAR de înaltă performanţă, cu care este dotat noul SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE preiau semnalul razelor X şi le transformă în semnale digitale în timp record. Datorită acestor tipuri de detectori, scanarea se face în mai puţin de o secundă, iar doza de radiaţie este infimă în raport cu radiaţia primită de tomografele clasice.  

     Scanarea prin tomografie computerizată NU este dureroasă. Razele X utilizate pentru a vizualiza chiar şi cele mai fine structuri nu se văd şi nu se simt, ceea ce face scanarea extrem de comodă. Totodată, la noul SIEMENS SOMATOM DEFINITION EDGE 384 Slice doza de iradiere este de 4-5 ori mai mică decât la aparatele clasice de tomografie computerizată, iar supra-iradierea este imposibilă, deoarece noul utilaj disponibil la Centrul de Diagnostic German automat setează exact acea doză de raze X în funcţie de anatomia fiecărui om. 
Ce părţi ale corpului pot fi analizate prin Tomografie Computerizată?
 
- TORACELE – se verifică amănunţit plămânii, inima, esofagul, principalele vase sanguine (aorta) şi mediastinul; 
 
- ABDOMENUL – la acest nivel pot fi descoperite chisturi, abcese, infecţii, tumori sau anevrisme, ganglioni limfatici măriţi în volum, corpuri străine, hemoragii, diverse boli inflamatorii.
 
- TRACTUL URINAR – pot fi vizualizate eventuali calculi la nivelul rinichilor, blocajele, tumorile, infecţiile sau oricare alte probleme renale;  
 
- FICATUL -  La fel prin Tomografie se depistează la acest nivel tumori, hemoragii şi alte afecţiuni hepatice, ale pancreasului, splinei, glandelor suprarenale; 
 
 - VEZICA BILIARĂ şi căile biliare principale – colangiografia virtual este unul dintre cele mai de succes tipuri de teste realizat prin tomografie computerizată;
 
 - MEMBRELE superioare şi inferioare – Tomografia Computerizată 
poate identifica probleme ale braţelor şi picioarelor, ale umerilor, ale articulaţiilor cotului, mâinii, şoldurilor, genunchilor, gleznelor, etc. 
 
- OASELE şi MĂDUVA SPINĂRII – Tomografia Computerizată este foarte utilă în diagnosticul afecţiunilor spinale şi a traumatismelor ce intervin la acest nivel, deoarece permite vizualizarea inclusiv a oaselor foarte mici, precum şi a muşchilor şi a vaselor de sânge care sunt situate în preajmă.
 
     Pentru detalii amănunţite referitor la utilajul Centrului de Diagnostic German prin care se realizează Tomografia Computerizată, accesaţi categoria “Echipament CT” la următorul link:

Totodată, detalii şi informaţii suplimentare găsiţi şi Call Center al Centrului de Diagnostic German: +373 22 84 00 00

CENTRUL DE DIAGNOSTIC GERMAN – MEDICINA INTELIGENTĂ!
2013 © COPYRIGHT CDG.
Toate drepturile sunt rezervate.
Infoline şi Programări
84 00 00
bd. Negruzzi 4/2
realizat de DQ Team